Het jaar zit er alweer bijna op, tijd om zo’n beetje af te gaan ronden. Het was een veelzijdig jaar. Begin van het jaar dat in het teken stond van het einde van dingen. Mijn relatie met Ieniemienie liep op de klippen en ook mijn baan werd me ontnomen, zodat ik een maand werkeloos thuis zat. Een maand waarin ik, behalve solliciteren, ook rotzooi van een aannemer aan het opruimen was. De badkamer werd namelijk verbouwd door een prutser en samen met mijn vader heb ik zijn rotzooi het hele jaar door hersteld. 2007 was ook het jaar van groter worden, ik leerde een paar maanden na de breuk met Ieniemienie de volgende muppet, Miss Piggy, kennen. In korte tijd had ze mijn hart gewonnen en kort na die 5e Meidag dat we elkaar voor het eerst elkaar ontmoeten en waar de vonk oversprong, kwamen de plannen op tafel om te gaan samenwonen. Plannen die, samen met trouwen en kinderen, steeds serieuzer werden tot we daadwerkelijk samen zouden gaan wonen in Maart 2008. Na eindeloze bezoeken aan onder andere de meubelboulevard en de Ikea, liet de liefde me weer in de steek en sluit ik 2007 weer single af. Wel met een tattoo op mijn borst en nieuwe op het verlanglijstje, die op dit moment worden ontworpen door mijzelf en een Duitser. Ik verklap niet teveel, maar het word een speciale, die heel bijzonder en waardevol voor mezelf gaat worden.

Verder in 2007 twee keer Blue Man Group en ben ik op vakantie geweest naar Almelo voor een paar dagen Preston Palace. Mijn jaar 2007 was niet compleet zonder behandeld te worden in het ziekenhuis voor bloedneuzen waar ik nu godzijdank vanaf ben, diverse bezoeken en telefoontjes met de huisarts omdat ik een huidinfectie had waar ik niks aan kon doen, en de antibiotica in eerste instantie ook niet, waardoor ik onder de littekens zit op de plaatsen waar mijn huid en vlees letterlijk was weg gegeten. Gelukkig lijk ik daar ook vanaf te zijn. Zo ga ik vrijgezel en gezond een nieuw jaar in. Banden met familie en vrienden zijn aangescherpt, en hoewel ik niet meer samen ga wonen, ga ik wel het huis uit. Ik laat me die kans niet afpakken, al zal het financieel wel anders gaan lopen dan verwacht, er gaat toch iemand onverwachts weg en dus is er ineens minder geld in het laatje, plus de meubels die ze van haar familie zou krijgen, die ik dus ook mooi niet meer krijg. Er komt dus een hoop extra geregel aan, maar ik ga wel mooi op mezelf. En geen hond of vrouw die me tegen kan houden.

Dan, de laatste ontwikkelingen. Iets dat ook niemand tegen heeft gehouden is de afspraak met Kevin en Dimitri om te gaan wokken. Samen met Miss Piggy was er afgesproken dat we dit jaar nog zouden gaan wokken in het restaurant waar Kevin en ik al vaker waren geweest en hoewel Miss Piggy natuurlijk niet mee ging, zijn we wel geweest, samen met Kevins altijd gezellige gezelschap, zijn vriendin. Op het laatste moment ook nog afgesproken met Lijntje dat weekend, zodat ik afgelopen weekend gezellig visite had, en nog lekker gezellig heb gegeten ook. Deze keer geen kak stel in de buurt, maar een stel van min of meer ons niveau, een groep volwassenen die het had over Tena Lady’s en tampons. Qua drank heb ik Kevin opgevolgd, die de BOB was, omdat hij moest rijden. Al was dat volgen niet de bedoeling, maar een beslissing die de Chinese bedienster me oplegde toen ik een biertje bestelde, maar ze terug kwam met cola voor me. Dus ook Marc bleef alcohol vrij. Dat restaurant nepte me sowieso al, met mijn bier en de saus ook. Bij wokken mag je namelijk je eigen saus kiezen, waarin het bereid word. Daarbij zijn er sauzen met pepertjes achter de naam, van 1 pepertje tot 3. De saus met 1 pepertje was niet pittig, dus nam ik nummer 9, de enigste met 3 pepertjes. Nou, heet… NOT. Net zo pittig als de kroepoek die ons opwachtte toen we aan tafel gingen en op was voordat de soep ons bereikte. Dus zonder pittige saus en alcoholvrij, tot Kevin mij en Lijntje netjes thuis afzette, waar wij weer de fiets pakten om naar Kevins huis te fietsen, waar iedereen die het wou, zoals ik en Kevin, lekker een biertje kon pakken. Na een biertje of 2 en een dvd later keerden Lijntje en ik weer huiswaarts, waar ze gister weer vandaan ging om naar haar eigen huis te gaan.

Dus vandaag begonnen aan mijn laatste werkweek van dit jaar, voordat ik 2 weken vakantie mag vieren. De kerstkaarten zijn geschreven en gaan morgen op de bus. Hopelijk vergeet ik niemand.

Al met al heb ik nog steeds niet de kerst spirit, maar ik ga iedereen die het leest toch een fijne kerst wensen en een gelukkig nieuwjaar, mocht ik voor 31 December niks meer schrijven.