Kappen we er na 1 nieuwsoverzicht alweer mee? Welnee, de bezigheden waren gewoon anders.

Ten eerste was er de verjaardag van Marc. Niet dat dat zo’n groot feest was, traditioneel word er weinig aan gedaan, de MC Donalds feestjes hebben we ondertussen wel gehad, maar je moet toch je verlanglijstje verzinnen, de vlaaien in huis halen, de zin maken om de bende () op te ruimen voorsat de visite er is, enzovoort. De familie hebben we gehad, de mensen die ik bijna elke dag zie, maar toch bijzonder als ze eens hier zijn.

En het nieuws? Zoveel bijzonders is het niet. Vooral vliegtuigen die besluiten dat vliegen iets van 2009 is en zoooo ouderwets. Vanuit de lucht loodrecht naar aarde, en dan kijken of je op het laatste moment zo min mogelijk brokken kan maken. Ze storten neer, of een stel bollebozen heeft verzonnen dat het wel leuk is om een berg te nemen, daar de punt af te halen en op dat kleine oppervlak een vliegveld te maken. Vliegtuig land maar remt niet op tijd, zo van de bergtop af de jungle in. Als je dan toch iets bijzonders met vliegtuigen wil zien, ga dan naar Gibraltar:

Vliegveld Gibraltar
Het is aan te bevelen om niet door te rijden als de lampen gaan branden en de spoorbomen dicht gaan.

En uieteraard is de wereld wederom geschokt door het tuig dat Nederland geproduceerd heeft. Joran heeft de schijnwerpers weer op ons kikkerlandje gericht. Tellen kan hij niet. 3 keer is scheepsrecht, maar het ziet er nu toch echt naar uit dat zijn 2e moord hem de das om gaat doen. Camerabeelden die heel de wereld kan zien, en die laten zien hoe ze samen zijn kamer in gaan, en meneer komt er in z’n eentje uit, met totaal andere kleding aan, en betaald een taxi een godskapitaal om hem maar alsjeblieft zo snel mogelijk, zo ver mogelijk te brengen. Nee, hier gaat niemand je uit redden Joran. Niet wijlen papa, en ook niet Vriend Jaap, want die zit vast nadat je mama Holloway een kapitaal liet overmaken op zijn rekening, waarna je zou vertellen waar het lichaam van haar dochter is. Ondertussen heeft Joran natuurlijk bekent, puur strategisch. Hij si zo’n beetje de minst geloofwaardige lul die we in Nederland hebben, dus hij zal wel hopen dat hij er net zo vanaf komt als met dat gesprek met die Patrick. En zijn bekentenis kan zijn straf van moord naar Doodslag reduceren, dus het is gewoon een stratechische aanpak. Financiëel zal hij er niet op achteruit gaan met zijn  celstraf, hij mag meedoen aan de inmate versie van 40 Dagen Zonder Seks. Volgend Joran moet het hem wel gaan lukken, volgens de 1000 andere gevangenen niet. Bubba Soapdropper maakt zijn borst vast nat…

Dan de politiek. Weet u het nog? Op welke partij moet je stemmen als gezonde Nederlander? Ik weet het niet meer, dus ik raadpleeg de Stemwijzer. En die raad mij een nieuwe partij aan waar ik nog nooit van gehoord heb. Moet ik daar dan op stemmen? De politiek is toch 1 pot nat, de enige keus die we hebben is of we linksom of rechtsom geplunderd worden door Den-Haag, inleveren moeten we toch. De vraag is dan, waar halen we het vandaan, bij Jan Modaal of Henk-Jan-Frederik Bovenmodaal. Bij meneer Bovenmodaal natuurlijk, die heeft meer, die kan het makkelijker missen. "Ja maar ik heb hard moeten werken om rijk te worden!" Wie is er dan stom bezig geweest? Had dan normaal gedaan, uitslover, net als iedereen. De politiek is 1 groot poppenkast en toneelspel. De Piratenpartij zou daar goed bij passen, maar daar moet ik niet op stemmen volgens de Stemwijzer. Stemmen op gevoel dan? Politiek maakt me hoe dan ook weemoedig, dus dat word het ook niet. Dan maar de oerinstincten loslaten, stemmen op het oog. Alle partijen met een mannelijke lijsttrekker kunnen er dankzij mijn heteroseksualiteit gelijk uit. Dat zet meteen een streep door de Christelijke partijen, de SGP heeft niet eens een vrouw op de lijst staan, Cohen’s PVDA, Roeme’s SP, Rutte’s VVD, Wilders’ PVV, Pechtold’s D66 en Verdonk’s Trots Op Nederland. Ja, dat is toch geen vrouw? De Piratenpartij vangt met zijn mannelijke lijsttrekker de 2e gele kaart en dus rood, en niet het rood van mijn stempotlood. Nieuw Nederland valt dan ook af, en hebben we een selectie:

 
En dan… Goed, dat zorgt voor afvallers. Mevrouw Candan haalt Partij Één ver van 1 af en uit mijn selectie. Daisha de Wijs- van Geijn maakt dat ik heel Nederland zou ontvluchtten, in ieder geval haar partij Heel NL. Partij voor Mens en Spirit, de naam en mevrouw Manders klinken heel zweverig en zoiets wil ik geen MenS aandoen.

Dan houden we er 3 over. Stemwijzer, kom er maar in. Groenlinks en Partij voor de dieren scoren allebei hetzelfde bij mijn persoonlijke opvattingen. Lijst 17 scoord van deze 3 het laagst. Stemmen op de oermanier, het leukste vrouwtje kiezen, of toch enigszins logica loslaten op deze selectie? Ik denk dat ik, omdat mij het persoonlijk gevraagd is, ik mevrouw Thiemen mijn stem geef. Niet omdat ze de leukste is, ik vind Lot Feijen net wat leuker met haar 21 jaar en Femke is ook niet onaardig voor het oog. Ik moet toch wat he?

Wat zegt u? We zijn niet in België, stemmen is hier niet verplicht? Had dat eerder gezegd, had een hoop werk gescheeld…

0