Kleine Eigenwijze Uk,

Ik vrees dat ik je voortaan moet toespreken met een titel waar een karakter eigenschap in zit die je steeds meer laat zien. Je blijkt nu al vreselijk eigenwijs. Ik moet eerlijk zeggen dat je dat helaas niet van een vreemde hebt. Of twee vreemden…

Vorige week hadden we weer een routine controle, en helaas lag je nog steeds verkeerd. De volgende dag al werd er een poging gedaan om je met je hoofd richting de uitgang te draaien, aangezien de eindstreep nu echt in beeld gaat komen. Linksom, rechtsom, het mocht allemaal niet helpen. Zelfs een dappere poging om je moeder met bed en al achterover te kantelen zodat je hopelijk wat meer ruimte zou krijgen om gedraaid te worden, wierp helaas geen vruchten af. Twee dagen later werd er nog een poging gedaan, maar helaas, je liet je niet draaien. Van alle pogingen kreeg je moedervoertuig wel hele mooie maar pijnlijke gele vlekken in haar huidkleurige lak en kreeg ze het advies om het belletje dat je al maanden als soort van achtergrond muziek hoorde, niet langer om haar nek te dragen.

Een exit uit de taxi op een natuurlijke manier is hiermee een vrij ingewikkeld en potentieel gevaarlijk verhaal geworden, waar we ons niet aan gaan wagen.

Het geeft zowel kalmte als een vreemd gevoel om nu al te weten op welke dag je geboren gaat worden en op welke manier, aangezien er voor jouw chirurgische verwijdering uit het moedervoertuig uiteraard een afspraak moest worden gemaakt. Het verrassingselement van het einde van deze rit is daarmee wel een beetje verdwenen. Tenzij je binnen nu en nu-echt-heel-erg-binnenkort besluit een actie zoals je nichtje uit te halen (12 weken eerder dan verwacht). Of zoals je vader (5 dagen eerder dan verwacht). Als je een beetje op je ouders lijkt, kan alles nog gebeuren binnen nu en nu-echt-heel-erg-binnenkort.