Na elke maand finacieel te worden uitgekleed door je rekeningen, is het ook wel eens lekker om wat nuttigs te doen met je vakantiegeld. Of nouja, wat er nog van over is na het verbouwen van je slaapkamer. Niet zo veel dus, zeker niet als je er ook nog van op vakantie moet. Maar goed, genoeg om eens een dagje te gaan shoppen met mijn vriendin, want Marc is echt toe aan een nieuwe frisse look en nieuwe kleding. Dus reist Marc af naar het zonnige Brabant om zijn vriendin op te halen voor een dagje shoppen in… Nijmegen.Eerst natuurlijk Ieniemienie oppikken, om meteen door te gaan naar Nijmegen. Alleen is het bij Ieniemienie komen altijd een probleem. De treinen rijden altijd wel om het half uur, maar soms is de aansluiting een beetje rottig. 3 minuten om van de ene kant van het station naar de andere kant te komen is iets wat weinig. En dat is gewoon ALTIJD het geval in Den Bosch. Je kan wel langzaam doen, maar dan moet je een half uur wachten op de volgende trein. Dus… Rennen! Normaal red ik de trein net, maar net die dag had ook de lokale ouderen vereninging besloten om een uitstapje te maken, dus ik had een station vol oude bejaarde taarten voor me bij het uitstappen, op het perron en op de roltrappen. En dus, trein al weg, Marc moet een half uur wachten. Maar goed, ik kom er aan.

Onderweg naar Nijmegen een hoop leuke dingen geleerd van Ieniemienie, over een zoen muurtje (achter een elektriciteitsgebouw) , een Neukvijver ( Eigenlijk een visvijver, maar vooral geliefd om andere dingen in te doen). Dan zijn we er al en kan de zoektocht naar het centrum beginnen.

Maar wat is dat centrum verlept groot! Ik had het groot verwacht, maar dat ze het voor elkaar krijgen om het hele Winkelhoff, de Leidse winkelstraten en nog meer in 1 winkelcentrum te persen, had ik niet verwacht. De enige winkel die je in Leiden dubbel tegenkomt in de stad is volgens mij de Free Record Shop, maar in Nijmegen lijkt het eerder regel dan uitzondering. Zoektocht 1, op zoek naar kleding. We stappen de vrolijk met kleding gekleurde V&D in. Leuke verassing voor mij, ze hebben ook kleding in mijn maat! De laatste keer dat ik kleding ging kopen had ik er niet echt op gelet, met die 30-32-34 maten, voor je reet houden, passen op het oog, afrekenen. Volgens mij hadden ze bij onze V&D niet eens pashokjes toen. Zo kwam het bij mij vaker voor dat ik een te grote broek kocht, de lengte mooi, de breedte niet. Maar dat was ik wel gewend, want toen mijn moeder nog kleding voor me kocht was ik al zo’n mager scharminkel, dat de broeken in mijn lengte te groot waren rond mijn middel, en de broeken die om mijn middel goed zaten te kort waren. Dus ik weet niet anders dan broeken dragen met een riem. Maar dat mag ik niet meer van Ieniemienie, dus broeken op maat. Wat leuke shirts erbij, kleuren die ik nooit voor mezelf zou kiezen, ik ben een nogal donker aangelegd type zeg maar, wat ik koop is zwart of grijs of donkerblauw, maar met inge kwam ik aan de kassa met 1 blauwe spijkerbroek en 3 shirts, 2 geel en 1 blauw, maar ook aan de lichte kant. Het staat me wel, en voel me er ook goed bij, maar zou het denk niet uit mezelf hebben gekocht. Afrekenen maar. 1 broek, 3 shirts, verder nog iets? Dan is het €129,84… *Oink*… Nouja, goed, vooruit dan maar, het zijn merk kleren en het is vakantie. Betalen maar. Naar de H&M, want ik heb nog een broek nodig eigenlijk, en misschien nog wel iets leuks. Maar de mannen afdeling is echt voor mannen, en niks voor mij, dus met alleen een riem van €5,90 (Voor de sier, omdat ik geen te grote broeken meer mag dragen) verlaat ik die zaak ook. IJsje gehaald, weet niet meer hoe duur, maar het waren wel heerlijke Choc n’d Chip Swirls, maar we zaten snel vol en wouden een winkel in, dus veel van weg gegooid helaas. Koop wel weer een keer op mijn gemak een nieuwe. De WE in, ken de hele zaak niet, maar ze hadden daar nog een leuke broek voor me, koste maar €49,90 ook, en een lichte kleur, waar ik zelf ook niet echt voor zou hebben gekozen, maar die me wel leuk staat al zeg ik ht zelf, dus ook een geslaagd idee. Dan heb ik wel genoeg kleding, maar moet nog nieuwe schoenen hebben. Ieniemienie vind Puma’s leuk staan bij jongens, dus wij Puma’s zoeken. Ga ik er vanuit dat die schoenen €75 kosten ofzo, maar dat viel even tegen. Ik liep de zaak uit met Puma’s van €94,95, en dan nog wel met een paar waar Ieniemienie het niet helemaal mee eens was. Ze had me liever een paar bruine aangedaan, maar ik ben toch maar gegaan voor zwart met wit en grijs. Vind ze wel heel mooi, maar 95 euro… Nouja, goed. Eigenlijk moest ik nog een zomerjas, maar we zochten het niet meer om verder te winkelen (Dat betekend in het Brabants dat we geen zin meer hadden) en we zijn weer huiswaarts gegaan. Bij elkaar opgeteld € 280,59 armer, en dat is exclusief treinkaartjes en ijsjes, kwamen we weer bij haar thuis aan, waar de hele familie Marc zijn nieuwe kleertjes weer willen zien, dus Marc weer in de badkamer omkleden, sierlijk rondjes draaien, terug om andere kleding aan te doen en weer rondjes te draaien… Hele dag zoet geweest met kleding dus.

Dat was vorige week Zaterdag, gister in mijn nieuwe kleding naar Ieniemienie geweest, en haar beste vriendin kwam ook even langs, die wou die vriend van Ieniemienie na 5 maanden toch wel eens ontmoeten. Met z’n allen stukje gekeken van de Bert Visscher dvd’s die ik van huis had meegenomen voor de moeder van Ieniemienie, en daarna nog Team America, ook een zotte film, en toen moest ook die weer naar huis. De rest van de dag was zoals altijd, en heb er enorm van genoten. **Dit stuk is weggevallen door Zoetsappig Censuur** Geluk dat helaas verstoord word door de klok die zegt dat je naar huis moet, omdat je de trein anders mist en de volgende trein gaat pas de volgende ochtend. Want na 5 maanden een relatie te hebben, mag ik nog niet blijven slapen. Gister meer dan ooit de behoefte om dat wel te mogen. En echt niet alleen om de hele nacht als een stel konijnen tekeer te gaan. Einde van de dag gister had ik een knuffelbui, en nog steeds. Ik wil echt niks liever dan bij haar zijn.

Vandaag weer hard met de neus op het feit gedrukt dat bij haar slapen of andersom voorlopig nog toekomstmuziek is. Vrienden van ons hebben elkaar leren kennen op dezelfde manier als ons, via een chatbox, dezelfde chatbox. Nadat ze elkaar nu een jaar kennen en ondertussen de 2e internet relatie hebben, gaan ze elkaar morgen ontmoeten. Hij reist af vanuit Friesland naar het plaatsje Lage Zwaluwe in Brabant, waar ik toevallig gister even stil stond met mijn trein. En hij blijft er meteen slapen. Hun eerste date, en hij mag blijven slapen. Op de bank dan wel, maar toch, hij mag blijven. In hetzelfde huis als haar. En ik? Ik mag na 5 maanden lang om de zoveel tijd met de trein langs te komen nog niet slapen. Hij blijft slapen in hetzelfde huis, Ik zou al blij zijn als ik 1 nacht in de schuur van hetzelfde huis als Ieniemienie mag slapen, of in de tuin van dat huis, bij de hond. Maar goed, het lijkt voorlopig nog toekomstmuziek helaas. Jammer, maar mijn tijd komt nog wel.

Oude Reacties:

<Nico> hey,Ik ben meestal voor 150 eurie klaar haha maja iedereen zijn eigen smaakGreetings,
Nico
[ 2005.09.09 19:45 | E-mail | WWW ]

 

<Kevin> Tjha.. kleding kopen omdat me vriendin dat wil.. nah.. nee zo benk nie.. zeker nie alst gaat om 95 euro schoenen
[ 2005.08.16 19:49 | E-mail | WWW ]

 

<Reno> Aah wat schattug, dankje marc zal hopelijk allemaal wel goed komen
[ 2005.07.10 22:37 | E-mail | WWW ]