Dag 0 – Zondag 19-06-2011
Vanochtend vroeg opgestaan, om mijn ouders naar het vliegveld te escorteren. En dat was nog vrij lastig na afgelopen Vrijdag en Zaterdag. Als twee Ijzeren Rita´s Verdonk hebben broertjelief en ik onze ouders tot na de douane nagekeken, want je moet wel zeker weten dat ze weg zijn voor je thuis de uitnodigingen voor het Gone-parents-Gone feestje verstuurd. Eindelijk mijn OV-chipkaart gebruikt, ik was er nog niet zo mee bezig, maar mijn fiets stond nog bij mijn ouders nadat we met z’n allen met een taxi naar Schiphol waren gegaan. Uiteindelijk moest ik er dus ook aan geloven. Albert.nl was er einde van de middag met alle drank en hapjes. ‘s Avonds belde mijn moeder nog even (snel! Muziek zachter!) om te vertellen dat ze levend in Griekenland waren aangekomen, wel een stukje vrije val hadden gedaan door turbulentie en mijn vader heeft zijn eerste horloge alweer gekocht. In de tijd dat ik bij hem was op Schiphol, heeft hij met zeker 2 mensen een gesprek gehad over horloges. Zijn hobby loopt uit de hand…

Dag 1 – Maandag 20-06-2011
Vandaag de kater van gister. De bier zat aan de spiegels, de borrelnootjes rolde van de plafondventilator, en uit de aircounit spuit cola…
Nee, eigenlijk hebben we gister alleen de hoognodige klusjes gedaan, waren we zo duf als een konijn en sliepen we allebei voor de tv en is er geen drank of wat dan ook aan te pas gekomen. Vandaag had ik een lange, saaie cursusdag, m´n 10 jaar waren alweer bijna om dus ik moest mijn papiertje opnieuw gaan behalen. Toen ik eindelijk thuis was totaaaaal geen zin meer gehad om iets huishoudelijks te doen. En dus ook niet gedaan.

Dag 2 – Dinsdag 21-06-2011
Na deze eerste echte werkdag moest ik thuis ook nog het een en ander doen. Dat huishouden gaat immers ook door, en ook de katten krijgen wel eens honger als ze de klikolading voer die vanochtend is neergezet in die hangbuikzwijnachtige buikjes hebben geladen en nu ineens zonder voedsel zitten. Ergens tegen 6en weer snel naar het ouderlijk huis, want de honden moeten daar uit en ik krijg honger. Onderweg belt mijn moeder om te vragen naar het examen van gister, en toevallig hoorden we vandaag al dat we allemaal waren geslaagd.

In het ouderlijk huis wachtte 2 honden me op in de gang, vast blij om weer een baas te zien, want m’n broertje moest om 10.18 de bus naar het station hebben, hij is vandaag bij zijn vriendin. Als de honden al die tijd al los door huis lopen, hoef ik niet eens naar links te kijken zodra de deur achter me in het slot valt om te weten dat de hond dus omstreeks 10.19 alle kattenbrokjes heeft opgegeten in de gang en keuken, en ook het water heeft opgedronken voor ze. In de keuken staat de onopgeruimde frituurpan van mijn laatste avondmaal gister avond, die eerst te heet en ik daarna te lui was om op te ruimen, me toe te blinken, dus maar opgeruimd. En ja hoor, zowel in de gang als in de keuken waren alle bakjes leeg. Die straks maar vullen om te beginnen, maar eerst de honden uitlaten. De een loopt los, de ander luisterd niet en is ondertussen doof ook, dus die gaat aan de riem. Eerst dat ding omdoen, en ongelofelijk, alsof ze het liedje “van voor, naar achter, van links, naar rechts” heeft uitgevonden. Iedere keer draait ze haar kop een andere kant op, en ik maar klooien met die halsband. En ik voel naast een sterker wordend hongergevoel ook een lichte irritatie opkomen.
Na het uitlaten zoals gezegd de voerbakken van de katten vullen. Tijdens het vullen van de kattenvoer bakjes vallen de plukken kattenhaar me op die her en der liggen. In de huiskamer zijn wat spullen op de kasten verschoven, maar mijn snoepzakje die ik afgelopen Zondag tussen het dutten en tv kijken door heb leeggegeten ligt er nog. Mooi, lekker laten liggen, ooit word het kunst. De kattenkrabpaal was van onder de kapstok verhuist naar onderaan de trap, wat zeker een eind uit de koers is. Fijn, de katten hebben dus ook lekker de beest uitgehangen sinds m’n broertje vanochtend vertrok. Als de baas van huis is, verhuizen de beesten de boel. Die hadden de reputatie opgebouwd dat ze ondertussen oud en wijs genoeg waren om alleen thuis te kunnen blijven, maar die sluiten we voortaan dus maar op als we langere tijd weg gaan. De gang dus maar even doen met de speciale harenborstel. Alleen… Waar is dat ding? Niet in de gangkast, ik zie hem niet in de keuken, niet in de schuur, niet in de gang zelf… Nog een keer. Gangkast, schuur, keuken… Nog een keer, en nog een keer… Ah, de borstel, in een rekje. Zat er geen poot aan dan? Schroef ik die op de stofzuigerpoot? Naar de gangkast. Nee, daar krijg ik de voet niet zo snel vanaf. Dweilstok dan? Terug naar de keuken. Niet achter de deur, waar dan wel? Ah! naast de koelkast, maar natuurlijk, en AH! daar staat zo’n zelfde borstel, met poot. We kunnen beginnen. Of nouja we, ik alleen, want de honden steken geen poot uit natuurlijk terwijl ik sta te vloeken boven de borstel.

De gang gehad, dan de kleden in de huiskamer maar. En die hebben de traditie van onhandelbaar wel in stand gehouden. Zelfs met de veel aangeprezen nieuwe borstel met poot is het harenvrij maken van deze Ikea kunstwerkjes een helse klus. De poot van deze borstel rijkt tot ergens net onder mijn heup, en geloof me, ik heb geprobeerd de poot langer te maken, maar hij stond al op zijn maximum. De haren zijn van een dusdanig hardnekkig weerhakige kwalitiet dat enige kracht tijdens het borstellen der kleden noodzakelijk is, oftewel, we gaan voorover bukken. Hoewel tillen volgens de Arbo vanuit de benen moet, lijkt het borstellen van kleden door de benen gezakt lastig, is het bovendien geen bij de Arbodienst aangesloten werkomgeving, is het geen tillen maar borstellen en heb ik nog steeds last van mijn benen, dus we gaan bukken.
De borstel maakt rolletjes van de haren, handig. Elke cm die je opschuift is een nieuw rolletje, handig. Borstellen over een bestaand rolletje heen gaat niet lekker. Handig. Dus om de 5 tellen maak je weer een buiging naar het kleed om een rolletje dierenhaar op te rapen, zodat je verder kan. Ik heb een rugspiertraining gedaan vandaag, niet normaal. En dat na 1 loper in de gang en 2 kleden. Rot kleden… Laat me raden, dat moet echt elke dag gebeuren? 23.5 graden warm in huis ineens, eerst de airco maar eens aan. Bekijk het ook, heb er helemaal geen zin meer in vandaag, ik kap ermee voor vandaag, morgen weer een dag. Ik wou eigenlijk gaan sporten morgen, maar er moet echt nog een hoop gedaan worden morgen en dat is teveel voor 1 persoon, dus ik moet mn broertje daar echt mee helpen. Ik kan dat sporten dus echt wel op mijn buik schrijven. Ach ja, ik mag toch eigenlijk niet sporten.

Ondertussen is het reeds 19.00 en verga ik echt van de honger. Tijdens het koken van mijn maaltijd, besluit ik toch de kattenbakken maar eens te gaan doen. Na een tijdje prijsscheppen in de kattenbak in de gang, besluit ik dat de bodem mij iets te vochtig is als 1 klont modder en dat de hele bak eraan moet geloven. De katten hebben zeker teveel gedronken tijdens het feestje, want de bakken waren pas verschoond. De bak in de keuken word stelselmatig meer gebruikt, en was er nog erger aan toe. 2 schone kattenbakken dus. Uiteraard scheurt de vuilniszak al bij kattenbak 1, en wacht me uiteraard naast de lucht een nog aangenamere verassing. In de bijschuur tref ik 1 doos kattenbakvulling aan. Aangebroken. Gaan we weer: Gangkast, niks. Schuur, niks. Bijschuur: die ene aangebroken doos. Godnondeju !! Bij mij thuis gaat er een hele doos in een kattenbak, maar dat is misschien ook wel overdreven. Hier gaat er dus een halve doos in. Dacht ik. Want nadat ik heb besloten, zonder de inhoud te controleren, dat ik dan maar een kwart doos per bak doe, totdat ik morgen nieuwe heb gehaald, pak ik de doos. Federlicht. Een splitsecond boven de eerste bak en hij is leeg, en leert me dat dit nog niet eens een kwart doos was. Niet eens genoeg om de eerste bak mee te vullen, laat staan 2. Tijdens het eten dus maar naar de supermarkt, nieuwe kattenbakvulling halen. En opschieten, want het is al 20.00 en ik wil tv kijken om 20.30. Grrrrrrr !!!!

20.15 terug van de supermarkt en de kattenbakken verschoond. Best snel gedaan, op een vouwfiets. Snel m´n eten opgegeten voor het Echt te koud werd, en hopen dat de ijscomanboer straks zou komen want daar was ik wel aan toe. En hij kwam inderdaad, dus even een praatje staan maken, ijsje gegeten voor de tv, en toen belde moeders om te melden dat mn broertje gewoonlijk niet voor 01.00 thuis komt bij zijn vriendin vandaan. Daar hoef ik dus niet op te wachten. Toch even gevraagd over die kattenbakken. Blijkt minstens 45 liter kattenbakvulling in de schuur te liggen. Ik had het alleen niet gezocht in grote blauwe, anonieme zakken die het meest lijken op zakken tuinaarde. In dit geval dus voor een soort van kattencompost. Of misschien heb ik wel gewoon verkeerd gekeken, kword ook een dagje ouder ondertussen. Anyway, er is dus genoeg, kunnen de beesten lekker eroplos schij… enfin.

En dan is de tijd ineens snel gegaan, ondertussen al 23.30 als ik terug kom met de honden. Mn broertje is ondertussen thuis en heeft de airco voor me uitgezet, die mag na 22.30 niet meer loeien i.v.m. de buren. Helemaal niet meer aan gedacht. Hoe dan ook, deze dag zit erop, ik ga naar huis.

0