Het is weer voorbij, de mooie zomer… Het liedje van Gerard Cox, uit 1973 alweer, gaat voor deze zomer niet echt op. We hebben natuurlijk wel een paar warme dagen gehad, maar echt zomer kunnen we het niet noemen. Hoe dan ook, het deel dat er geen einde aan lijkt te komen, maar dat het voorbij is voordat je het weet is wel waar. Time flies, en dus heb ik de eerste werkweek er alweer op zitten en ben ik al bezig met werkweek nummer 2 na de vakantie. Een vakantie met een veelzijdige invulling.

De eerste week stond in het teken van de tuin verbouwing. Nadat de tuin opnieuw betegeld is, en er nieuwe tuinmeubelen in de tuin/terras zijn gezet, was het nu tijd voor een nieuwe schutting. De oude schutting afgebroken en gesloopt, en vanaf de grond een nieuwe schutting opgebouwd tot het langzaam maar zeker een groene vesting werd. Onze schutting is hoger dan die van de omringende tuinen, en hopelijk duurzaam. Volgende stap is een houten schuurtje, dan kan mijn nieuwe fiets erin, een fiets waar ik hard aan toe was, aangezien mijn oude exemplaar na jaren dienst bijna van ellende uit elkaar viel.

Die Dinsdag heeft Miss Piggy ook een nieuwe tattoo laten zetten, die we samen hadden uitgekozen en verbeterd. Er prijst nu naast een vlinder op haar buik en 3 Chinese tekens op haar bovenrug een mooie M op haar borst. En toen hij toch lekker een kwartiertje met zijn trilnaald en inkt bezig was geweest op Miss Piggy’s borst, hebben we mijn borst ook maar mee gepakt, zodat daar na 25 minuten een mooie sierlijke, gotische M op staat. Of een H, of AH, of AA, wat collega’s er al in hebben gezien. Anyway, mijn eerste tattoo heb ik nu dus, en hoewel het af en toe een beetje pijnlijk was, heb ik er geen centje spijt van. Zou ook niet goed zijn, een tattoo is best wel permanent…

De dag erna besloot mijn lichaam even een pauze te nemen en ging ik tegen de vlakte in de armen van Miep, die de zalf op mijn getatoeëerde borst aan het vervangen was. Onderzoek wees uit dat mijn bloeddruk op dat moment even een duikje in het diepe had genomen. Met als gevolg een Marc die flauwvalt, of zoals ik het zelf ervoer, even een slaapje deed. Iets om rekening mee te houden dus.

Hoogtepunt van de vakantie zou een lang weekend Preston Palace worden, waar ik al eens eerder was geweest. Maar voor het zover was, gingen we naar Zwolle, om daar even een week bij Miss Piggy’s oma door te brengen, daar de stad in te gaan en vanuit de stad door op kraamvisite bij vrienden van Miss Piggy. Daar hebben we lekker in de tuin gezeten en aangezien die dag de zon lekker scheen, kwam ik bruin die tuin uit. Verder heb ik weinig zon gezien in die vakantie, behalve de kunstmatige zon van een paar zonnehemels in het Preston Palace zwemparadijs. Vanuit Zwolle is het niet zo ver naar Almelo, daar staat dat all-inclusive hotel, dus na die week hebben we oma voor het weekend gedag gezegd, en zijn we met de trein naar Almelo gegaan. Natuurlijk rijd dan net die ene bus die je volgens de reisplanner moet hebben niet, en moet je met een taxi, die gelukkig niet zo duur was, en wel zo makkelijk.

De kamer was niet ronduit geweldig, maar wel van alle gemakken voorzien. Speciaal voor Miss Piggy mocht er gerookt worden, en we hadden een balkon die uitkeek op de hoofdingang, we hadden televisie en een boxspring waarvan de matrassen irritant uit elkaar schoven. Maar verder niks te klagen. Eten was goed, uitgaansleven ben ik niet zo van, maar was ook leuk. Omdat we het eerste weekend van de maand daar waren hadden we een bekende artiest, in ons geval Jan Keizer, inderdaad, die van BZN, de band die zou stoppen, maar Jantje schnabbelt lekker bij. Vreemd genoeg waren daar meer jongeren dan op de discoavond die daarnaast was. Uiteraard is er goed gedronken, alle alcohol is ook gratis, en dat moet dan ook benut worden. Het enige waar wel een klein fortuin aan op is gegaan is de air hockey tafels, verslavend leuk. En helaas niet zo goed voor je handen, mijne lagen na een paar intensieve potjes helemaal open. Maar helaas gaat een weekend Preston Palace voorbij voordat je het weet, en ben je alweer onderweg naar huis. Met nog een week vakantie in het bijzijn van Miss Piggy. Die week zijn we nog naar Duinrell geweest en natuurlijk Tikibad, een plaats waar ik normaal elk jaar met Kevin heen ga.

De week erna moest ik weer werken, en zouden mijn ouders met Jay op vakantie gaan. Aan mij en Miss Piggy daarom de taak om dit huishouden te runnen. Boodschappen, stofzuigen, koken, een week samen, samen oefenen voor als we later op onszelf wonen. En wat een week werd dat…

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. En als de baas van huis is, rennen de katten over tafel, over de vensterbank, overal. God, wat was Spikey vervelend, dat beest zat overal waar hij niet mocht zitten, en sloopte zowat alles op zijn weg. En vloeken als je hem dan op zijn kop geeft. En zelfs nu mijn ouders thuis zijn vind je hem op de plaatsen waar hij niet mag komen als je even niet oplet. En dan was hij nog wel de rustigste van zijn nest kittens… Ik heb medelijden met de mensen die de rest van dat nest dan hebben gekocht. Maar terug naar het huishouden. Miss Piggy en ik moesten voor ons eigen eten zorgen, dus dat werd koken en shoppen. Natuurlijk hebben we ongezonde dingen gegeten, we nemen de pizza’s, patat en soep, maar we hebben ook gewone gezonde dingen gegeten, aardappelen met groenten, een salade. Het komt wel goed met ons als we voor onszelf moeten koken. Miss Piggy scoorde punten op alle fronten, haar kook kunsten, haar schoonmaak sessies tot de badkamer aan toe, en het hoogtepunt was haar idee om slingers op te hangen. Hingen er ineens slingers en ballonnen toen mijn ouders thuiskwamen. Miss Piggy is in die 4 maanden dat we samen zijn een deel van dit gezin geworden, was hier vaker dan bij haar oma in Zwolle, en net op dit glorieuze moment komt haar baas het verzieken. Miss Piggy moet aangepast werk accepteren en fulltime aan de slag. Dus ik ben weer verdoemd tot alleen maar Miss Piggy in het weekend. Hoewel, de knie geneest niet zoals het hoort en ze moet daarom terug naar het ziekenhuis. En wie weet mag ze voorlopig dan toch niet meer werken, en kan ze terugkeren naar haar zorgadres in Leiden…

0