Kleine uk,

Als je een beetje zou hebben kunnen rekenen, zou je denken dat je sinds het vorige bericht misschien iets gemist had. Vorige keer, ik zal het nog eens herhalen zodat je goed beseft dat je wat eigenwijs was, had ik het erover dat je, zoals ik net al zei, nogal eigenwijs was. Sindsdien is er niets meer verschenen.

Niet met een vervelende reden of iets dergelijks. Sterker nog, alles is ‘redelijk’ voorspoedig gegaan en als je had kunnen rekenen, zou je weten dat je nu 2½ maand oud bent. Je doet het fantastisch, waarover later meer.

Alles ging ‘redelijk‘ voorspoedig gegaan. Omdat ik het verhaal over de laatste dagen voor je entree op deze wereld niet heel bijzonder vind om zo te vertellen, zal ik het metaforisch vertellen.
Op de laatste dag van 2019 hadden we na het jaarlijkse oliebollen bakken nog een afspraak bij de garage om de taxi te laten controleren. De oliedruk bleek een beetje te hoog, wat wel vaker het geval was als we wat aan de late kant arriveerden. Na een tijdje ging de druk normaliter weer naar beneden als de taxi een paar momenten rust had gehad. Nu was dat echter niet het geval. Dit zou kunnen wijzen op een vervuiling in het systeem. De monteur schreef een half uur constant oliedruk monitoren voor, waarbij de oliedruk ook niet daalde. Om vervuiling uit te sluiten moesten er 2 monsters worden genomen uit het systeem van de taxi. Eentje is vrij snel en makkelijk af te nemen met een naald, de ander was een lastiger verhaal. Na een lange tijd in de garage, waarbij de taxi zichzelf veelvuldig water toediende om een monster te produceren, konden we naar huis om Oud en Nieuw te vieren, de uitslag zou die avond volgen en uitwijzen dat er geen sprake was van vervuiling. Wel was er voor 2 januari 2020 een nieuwe afspraak voor een nieuwe controle van de druk.

Ook tijdens deze controle was de oliedruk te hoog, waarbij weer getest werd op vervuiling, wat wederom niet het geval was. Omdat een hoge oliedruk voor zowel de taxi als de passagier geen optimale omstandigheden zijn, moest de taxi direct blijven omdat later die dag en anders de volgende ochtend vroeg de passagier uit de taxi verwijderd zou worden.

Nog een keer deze foto omdat ik hem zo leuk en toepasselijk vind.

De volgende ochtend vroeg kwam je ter wereld. Heel even moest ik met jou en wat specialisten apart omdat je wat hulp nodig had om je systemen op te starten, ook omdat de taxi even een oliedruk dip kreeg door de middelen die ze toegediend kreeg tijdens de procedure. Al snel deed alles wat er van je verwacht werd en mocht je even naar je Ex-Taxi toe, die nog opgelapt werd door het Schadeherstel-Team. Daarna kreeg je een doorzichtig plastic taxi toegewezen en mocht ik met je naar je hotelkamer voor de komende nachten, om daar gemonitord te worden. Er zouden eventueel meer opstartproblemen kunnen volgen door de medicijnen die de taxi tijdens de rit moest blijven gebruiken, waardoor je 48 uur in de gaten gehouden moest worden. Tijdens deze observatie mocht ik om de 3 uur ( sleepyzzz ) forenzen tussen de kamers van je moeder en jou, om je flesjes te geven en luiers te verschonen.
Omdat je alles goed deed en geen tekenen gaf dat je last had van de medicijnen, mocht je de volgende dag al verhuizen naar de kamer van je ouders. 6 januari, de dag dat de operatie gepland stond om je te halen, mochten we allemaal naar huis.

Sindsdien is het even wennen geweest, de voornaamste reden waarom we 2½ maand op dit bericht hebben moeten wachten. Na een week moest ik weer aan het werk, waarbij bleek dat vroeg opstaan best lastig te combineren bleek met nachten waarin je om de haverklap je longinhoud en stem besloot te testen. Na een aantal weken ontdekten dat het vooral sociaal was waarom je dat deed. Als je op een of andere manier merkte dat we in de buurt waren, wou je bij ons zijn. Slapen wou je best, maar dan wel op onze borst. Op een gegeven moment verhuisde je daarom ook van onze kamer naar je eigen kamer. Sindsdien slapen we allemaal stukken beter.

Je bleek ook de eetlust van je vader te hebben. Aan de standaard voedingen had je duidelijk niet genoeg, en meer voeding geven werd weer afgeraden in verband met eventuele nierklachten op latere leeftijd. Nu mixen we speciale voeding met de normale voeding en gaat het prima.

Al met al gaat het voorspoedig en groei je lekker door, zowel in je ontwikkeling als in je gewicht en lengte. Lange tijd was de gemiddelde pasgeborene, waaronder ook de dochter van Kevin en Natas, groter en zwaarder dan jij de eerste weken was, maar inmiddels ben je een kilo of 4 schoon aan de haak en zien we dat volume ook terug in je gezicht en buik. Je ingewanden werken ook uitstekend, waardoor we je zeker wel 4½ kilo kunnen toerekenen als je we je luier meewegen als je wat geproduceerd hebt.
In je ontwikkeling doe je nu de dingen die worden verwacht van een baby van 3 maanden en lig je dus goed op schema. Eigenwijs als je bent verlies je die kleine voorsprong vast wel weer als je moet gaan praten of lopen. Kruipen of getild worden werkt immers ook prima, nietwaar?

En zo is je rit in de taxi weliswaar afgelopen, maar hobbelen we lekker door. Nu je meer gaat reageren op je omgeving en je ons steeds vaker verblijd met een lach van oor tot oor zoals alleen jij kan, word het stiekem wel leuker dan de tijd dat huilen, slapen, luiers vullen en drinken alles was wat je in wisselende volgorde deed.