We gaan een eindje terug in de tijd, naar 19 Juli, toen ik met Kevin ging vissen. Mijn rol tijdens deze vissessies is vorige keer al toegelicht, maar vandaag kreeg ik er een zware taak bij… Letterlijk zwaar.

Ik citeer hierbij, om het voor mezelf vooral lekker makkelijk te maken, stukken uit “Vreemde Dag!” van Kevin’s blog.

“Ik probeer hier en daar nog wat te werpen maar helaas kom ik vast te zitten.
Het duurt even voordat ik met mijn kunstaas redder hetgeen waar ik aan vast zit in beweging te krijg. Eenmaal aan de kant blijkt het een tas te zijn. Een hele zware! De lus breekt af met het op de kant trekken. De tas valt weer het water in en de shad zit er nog aan vast. Nog een keer dreggen naar de tas en snel komt hij weer boven water. Nog even de kant op trekken! Wat is dit ding zwaar zeg!? Wat zou er in zitten?”

Leuk detail aan dit verhaal is dat zowel Kevin als ik bijna achter de tas aangingen van het onverwachte gewicht, net als de hengel die bijna mee het water in ging toen de lus afbrak.

“We maken de tas open en zien dat er een handtas in zit, ook zitten er 1 grote tegel in die in 2en is gebroken. Iemand wou dit wel heel graag op de bodem hebben. Wat een stank komt er vanaf! We maken snel de hand tas open. We keren de handtas om. Eerst vallen er 2 tijdschriften uit en vervolgens een sleutel bos en een portemonnee.”

“Zou er nog wat in zitten? We maken snel de portemonnee open en schrikken eigenlijk van wat er allemaal in zit. We gokken zeker wel 20-30 pasjes. Van rijbewijs tot credit-cards! Aan de kwaliteit van alles te zien ligt dit er niet lang in. We besluiten te stoppen met vissen en dit maar al te gauw naar de politie te brengen. Het is even een stukje rijden want we rijden via de oude locatie van de politie naar de tijdelijke die maar tot half 1 open is. We moeten nog verder naar de politie in Leiden. En dit alles met Marco die 2 AH tassen uit het raam heeft hangen omdat anders mijn auto wel erg nat zou worden en dat zou ook nog is erg stinken.”

En mag ik u verzekeren dat dat zwaar is, rijden naar de politie, die daar niet meer zit, naar het gemeentehuis van Leiderdorp, waar ze maar tot half 1 zitten, verder naar Leiden, en dat alles met 2 doorweekte, stinkende tassen in je hand, hangend uit een personenwagen met lichte, maar toch nog enige vaart, terwijl mensen je bijzonder vreemd aankijken?

“En zo eindig je een visdag op het politie bureau! Even gegevens door geven en hopen dat de spullen weer bij de eigenaar belanden!

Dus alles bij elkaar opgeteld,
– Snoek vangen na lange tijd,
– Snoek zien, maar niet vangen,
– Karper die achter me plug aan zit,
– Mooie baars vangen om daarna direct een plug kapot te gooien,
– Nog een snoek vangen terwijl je al maanden probeert er ook maar┬á 1 te vangen,
– Een (gestolen?) tas vangen,
– Eindigen op een politie bureau.

Al met al vonden Marco en ik het en vreemde maar mooi dagje!
Zie ook het video verslag elders op deze site!”

 

Dat videoverslag is ook een aanrader als je van vissen houd. Of van hilariteit, want het zijn super grappige filmpjes geworden, zeker die van 3 Juni. En ik kan het weten, ik heb ze met Kevin in elkaar geknutseld. Dus neem een kijkje.

Kevins Blog
Kevins Blog – Filmpjes

Hoe dan ook, dit moest ik nog even delen. Morgen avond gaan we weer vissen (hij dus, of misschien Dimitri erbij, maar ik in ieder geval niet) en misschien heb ik daarna wel weer wat te delen.