Het ging even fout met de vorige week zo vlak voor Pasen. Het stuk was geschreven, maar nooit online verschenen. Shame on me. Aangezien Kevin tegenwoordig werk heeft dat niet alleen maar bestaat uit ‘s ochtends kranten bezorgen, maar echt een baan bij een scheepswerf, zit hij niet meer thuis uit verveling elke pagina te lezen en te reageren, dus heeft hij denk ik niet eens gemerkt dat het stuk te laat was. En dus wist ik het ook niet, tot ik met de paasdagen de reacties wou gaan lezen bij Inge. Dat lukt niet als het stuk niet online bestaat…

Nou, aangezien Maandag een feestdag was mogen we die lekker overslaan en meteen naar Dinsdag voor een hele drukke nieuwsdag.

Zo hadden we Dinsdag een wondere ontsnapping door een bejaarde fietser die als een ware James Bond van de dood ontsnapte toen hij werd geschept door een vrachtwagen. Hij wist zich op een of andere bizarre manier vast te klampen aan de ventilatiegleuven van de cabine, die net boven de bumper zitten. Zo kon hij voorkomen dat hij onder de truck terechtkwam. De chauffeur stopte toen hij een schurend geluid hoorde, blijkbaar niet eens doorgehad dat hij een fietser raakte. Tot zijn stomme verbazing kwam de man ongeschonden vanonder de vrachtwagen tevoorschijn. Kiekeboe.

Na ontsnappen aan de dood kun je ook je straf ontsnappen. Vroeger kon dat nog makkelijk met een lepel, tunnel graven vanuit de gevangenis. Of nouja, vroeger… In Venezuela kan het nog bleek afgelopen dinsdag: 24 criminelen wisten hun gevangenis te ontvluchten via een tunnel. Ze hebben goed de tijd genomen en gekregen, naar schatting hebben ze er 3 maanden over gedaan om 50 meter lange tunnel te graven en de zwaarbeveiligde gevangenis te ontvluchten. En we hebben het niet over kruimeldieven, sommigen gelden als zeer gevaarlijk. De nationale garde en politie zoeken de omgeving van het complex in het oosten van het Zuid-Amerikaanse land af naar de ontsnapten. Tot nu toe zonder resultaat.

En het zit Jerney Kaagman deze dinsdag niet mee. De oud-drummer van de popgroep Earth and Fire, Cees Kalis, is op 56-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de oprichters van de band rond zangeres en Idols-jurylid Jerney Kaagman, en waarschijnlijk ook een goede vriend. En van de andere kant, de overheids kant, komt ook geen goed nieuws. Een meerderheid in de Tweede Kamer eist dat minister Hoogervorst van Volksgezondheid onmiddellijk in actie komt tegen permanente rimpelvullers. Zaterdag schreef het AD dat meer dan 50 vrouwen na injecties met middelen als Dermalive verminkingen opliepen, zoals harde gezwellen. Dat ZOU een reden kunnen zijn voor een strak en emotieloos gezicht. Arme Jerney, toch terug naar die duurdere Botox…

En Tom Cruise doet ook een gekke mededeling. Hij heeft gezworen dat hij na de geboorte van zijn kind de placenta zal opeten. Met andere woorden, de moederkoek. Volgens bronnen zal de 43-jarige Amerikaanse acteur al vrij snel na de bevalling toehappen, omdat het eten van de moederkoek volgens hem zeer voedzaam is. En oudbakken koek is tenslotte niet lekker. Even voor wie het niet weet, Tom Cruise heeft de 27-jarige actrice Katie Holmes bevrucht waar hij al een tijdje wat mee heeft. De verhouding kreeg in de media een vliegende start door de enthousiaste manier waarop Cruise, al springend op de bank bij talkshowhost Oprah Winfrey, Holmes de liefde verklaarde. Mensen die recent naar de bios zijn geweest kunnen dat herkennen in de film Scary Movie 4. Zo ging het ongeveer. Katie kennen we allemaal nog van Dawson’s Creek en Batman Begins. In de aanloop naar de geboorte kwam de aanhanger van de Scientology-beweging al vaker met opmerkelijk nieuws. Dat is net zoiets als de Kab-dinges religie van Madonna. Streng zijn en doen en je naam veranderen, maar ondertussen wel bekken met Britney. Maar goed, Tom meldde eerder al dat hij het liefst ziet dat zijn baby in totale stilte wordt geboren. Lawaai zou een negatief spiritueel effect hebben op een vrouw die aan het bevallen is. Volgens Holmes zelf, blijkbaar ook zo’n aanhanger, is het volgens de Scientology-regels wel toegestaan om tijdens de bevalling te schreeuwen. Dat verstoord niet de spirituele rust zeker? 

Woensdag is het kind geboren en hoewel we geen foto hebben van moeder, kind of vader, hebben we wel een foto gekregen van iemand die bij de bevalling was:

Afbeelding verloren aan de tand des tijds.

Het is een dochter geworden, dat in de toekomst gaat luisteren naar de naam Suri. Misschien afkorting voor het land waar het kind verwekt is? In ieder geval is de naam Suri van oorsprong Hebreeuws en betekent het prinses. In het Perzisch staat de naam voor rode roos, wat betekend dat dit kind een aparte Head & Shoulders moet krijgen. En voor wie een geheugen heeft van langer dan 5 minuten, zich het moederkoek happen van een paar zinnen terug herinnerd en zich afvraagt, deed ie het of deed ie het niet? Hij deed het niet. Die eikels van de Amerikaanse pers hebben een slecht korte termijns geheugen. Cruise zei tijdens het interview het volgende: “Ik zal de placenta opeten. Dat hoort zo. Bovendien is het zeer voedzaam. Ik eet de navelstreng samen met de placenta direct op.” Toen de interviewer opmerkte dat het dan wel een behoorlijke maaltijd zou worden, antwoordde Cruise: “OK, maybe I won’t…” Maar dat hebben ze niet opgeschreven in de kranten. Later bevestigde hij dit verhaal tegenover ABC’s Diane Sawyer. Ook daar maakte hij eerst weer een geintje: “Ja natuurlijk zullen we de placenta opeten, dat is een familietraditie!” En even later: “Nee, natuurlijk eten we het niet op.” Maar de meeste kranten en websites ‘vergaten’ ook deze keer deze laatste opmerkingen te plaatsen. Geen koek gehapt dus.

En Donderdag word pijnlijk duidelijk dat de Euro nog steeds niet geïntegreerd is in Duitsland. Een gepensioneerde man heeft daar voor een klein fortuin aan Duitse marken door het toilet gespoeld. Volgens de politie van de stad Kiel had de man ongeveer 60.000 Duitse marken in zijn wc gedumpt, omdat hij dacht dat het niets meer waard was. Maar het geld is nog gewoon in te wisselen bij de Duitse bank en daar krijg je nog ongeveer 30.000 euro voor. De man had blijkbaar reddende engelen in het riool, want rioolmedewerkers kwamen achter de fout van de man omdat de biljetten het riool verstopten. Zij konden (naar eigen zeggen) de helft van het fortuin redden. Waarschijnlijk is de andere helft in hun eigen zak verdwenen, of gewoon echt bescheten. De man heeft dat geld volgens de politie alsnog naar de bank gebracht. “Het is niet duidelijk of hij het geld eerst heeft gewassen”, aldus een woordvoerder die antwoorde op een vraag van Marcotics. Welke vraag we stelden mag je zelf raden.

En leuk nieuws Vrijdag. Ongeveer 9 maanden terug heeft de gemeente Haaksbergen last gehad van stroomuitval. Een weekend lang zaten de mensen daar zonder stroom, en dus ook zonder licht. Van Essent hebben ze een kleine vergoeding gehad voor de schade, maar de mensen hebben zichzelf en elkaar ook aardig verwent. Want welke schade krijg je niet meteen, maar pas na ongeveer 9 maanden? Inderdaad, schreewende, jankende, blerrende koters. En dat dan in heel Haaksbergen en omgeving, want de langdurige stroomstoring vorig jaar november leidt in het weekend van 18-20 Augustus tot een geboortegolfje in de Twentse regio. In dat weekend zijn acht vrouwen uitgerekend om te bevallen. Dat lijkt misschien niet veel, maar normaal zijn het er maar 2 per weekend. Voor heel Haaksbergen en omgeving staan in de hele maand Augustus 42 bevallingen op de rol, en dat is ook dubbel zoveel als gebruikelijk.

En in België heeft een juf ook een beetje last van kinderen, en ik heb echt medelijden met deze vrouw van het Koninklijk Atheneum in het Vlaamse plaatsje Keerbergen. Voor wie denk dat Atheneum hetzelfde is als die hoge opleidingen hier, nee, het gaat hier om een kleuterschool. En de juf die voor die ‘klas’ staat heeft een opmerkelijk klasje. Haar klasje bevat maar liefst zes tweelingen. Het is mij even onduidelijk of dat dan 6 of 12 kinderen zijn, maar hoe dan ook best veel. De juf is er nuchter onder en ziet voor- en nadelen. Een voordeel is dat tweelingen zo met elkaar verbonden zijn, dat de een de ander troost als deze huilt. Die verbinding werkt blijkbaar ook op het lichaam af, ze schijten ook ongeveer tegelijkertijd de luier vol. En dat is dan weer een nadeel. Nog een nadeel is dat ze merkt dat andere kleuters in de klas jaloers zijn op de tweelingen: ze willen ook hun broertje of zusje meenemen naar de klas, maar dat gaat moeilijk als je die niet hebt, of op het echte Atheneum leert voor huisarts. En het alom bekende probleem met tweelingen: Ze lijken zo verrekt veel op elkaar. De juf heeft de ouders dan ook gevraagd de kleintjes verschillend te kleden en afwijkende tassen mee te geven.

0